Como publicar en Amazon, otras plataformas y librerías digitales.  Servicios.¿Vas a publicar un ebook? ¡Te ayudamos! Todo lo necesario para publicar...
Como publicar en Amazon, otras plataformas y librerías digitales.  Servicios.¿Vas a publicar un ebook? ¡Te ayudamos! Todo lo necesario para publicar...
Como publicar en Amazon, otras plataformas y librerías digitales.  Servicios.¿Vas a publicar un ebook? ¡Te ayudamos! Todo lo necesario para publicar...

Diseño web: RondaBröc.com

CARME ARRUFAT

BIOGRAFIA · 

CARME ARRUFAT

 
OBRA
 
GAUDÍ I EL SECRET DE LES TRES CREUS La Galera 2004
Infantil | páginas: 128 | ISBN 9788424695774
en
CATALÀ

La novel·la continua la línia iniciada per l’escriptora en dues de les seves obres anteriors, Misteri en el Croscat i L’enigma de la muntanya santa. Aquesta vegada el marc és la ciutat de Barcelona i el misteri tindrà un noi anglès, el seu pare i també Gaudí com a punt d’arrencada. En Bernat i la Tura comptaran aquest cop amb l’ajuda de la Kit i la Laia per descobrir el secret de les tres creus.

L'ENIGMA DE LA MUNTANYA SANTA La Galera 2002
Infantil | páginas: 128 | ISBN 9788424695422
en
CATALÀ

En Bernat i la Tura se´n van de casament a Montserrat, però aviat s´emboliquen en una aventura, amb altres companys, pels paratges insòlits, terribles i meravellosos que descobreixen a l´interior de la muntanya.

DIOSES Y MENDIGOS Editorial SC 2001
Narrativa| páginas: 258 | ISBN 9788495304667

Es una obra que contiene dos lecturas fuertemente relacionadas. La novela narra la vida de una mujer joven, Irene que vive un intenso conflicto emocional con su entorno y con una amiga y, al mismo tiempo, es protagonista de sucesos enigmáticos y sorprendentes, en los que el símbolo predominante son las arañas.

La vida de Irene da un giro al conocer a Sam, un antropólogo que le abre las puertas a la interpretación del mito de Aracné. A partir de este punto, la novela toma un rumbo universalista, proyectando la relación entre Irene y Sam hasta las montañas del Mustang.

Pero, paralela a esta lectura, la novela sólo se puede entender en relación con el mundo trascendente, es decir, el mundo de los mitos y los dioses. En toda la obra, los hechos del mundo real son reflejo de los del mundo mítico y las acciones en el microcosmos tienen sus explicaciones en el macrocosmos divino.

DÉUS I CAPTAIRES Editorial SC 2001
Narrativa | páginas: 260 | ISBN 9788495304599
en
CATALÀ

És una obra amb dues lectures fortament relacionades. La novel·la explica la vida d’una dona jove, Irene que viu un intens conflicte emocional amb el seu entorn i amb una amiga i, al mateix temps, és protagonista de successos enigmàtics i sorprenents, en els que el símbol predominant són les aranyes.

Un paper important el té Tai, una vident que, mentre ocorren els successos va tenint somnis i visions sobre ells, i a la qual la Irene acaba per visitar. Tai li donarà un sentit a tot el que li passa a la protagonista, la qual cosa serà important perquè ella tingui la força de fer el pas de posar fi a la situació.

Irene, un cop ha entès i és capaç de llegir el que està succeint en la seva vida des d'un prisma més ampli, decideix plasmar-ho en un guió cinematogràfic, que tindrà el seu propi recorregut i importància en l'obra, ja que, en el fons forma part del mite i del pacte final d'Hermes amb Atena. A partir d'aquest moment, l'obra comença a trenar-se entre el mite i la realitat fins que acaba fonent-se en una sola línia, en la qual cada un dels personatges sent que ha de seguir el guió del pacte.

La vida d’Irene fa un gir en conèixer Sam, un antropòleg que li obre les portes a la interpretació del mite d’Aracne. A partir d’aquí, la novel·la pren un rumb universalista projectant la relació entre Irene i Sam fins a les muntanyes del Mustang.

LA TORRE DE LES HORES Editorial SC 2001
Narrativa | páginas: 146 | ISBN 9788495304421
 Accèssit Premi Manuel Cerqueda Escaler de la Nit Literària Andorrana 
en
CATALÀ

Tot comença en una nit de guàrdia d'un hospital comarcal, quan la infermera de torn se sent captivada per les històries de la Maria, una pacient molt gran. La maria desgrana, a través de cinc nits, una història verídica lligada a la seva vida: els fets i les trifulgues de l'Esteve Riu, un home de Solsona a qui la Maria fa reviure a través del record, en diversos episodis: en la infantesa, dalt del Port del Comte fent de pastor; de jove, exiliat a Andorra, a causa de la guerra de Cuba; després a Cartagena, on ha de fer el servei militar; i, de gran, a Solsona, tirant endavant els seus negocis.
El triangle que s'estableix entre la infermera, la Maria i aquest personatge de trets genials per la seva autenticitat, l'Esteve Riu, ens deixa entreveure l'amor de la Maria per ell, que esdevé impossible a causa d'un desfasament temporal d'aquesta dona que va ser sempre espectadora en la vida de l'Esteve.
De fons, la Torre de les Hores marca, implacable, el pas del temps per als personatges de l'obra, així com ho fa per a tots els solsonins.

FADES DE FOC Proa 1999
Narrativa | páginas: 118 | ISBN 9788482568263
Finalista del Premi “Roc Boronat"
en
CATALÀ

Fades de Foc narra la història d'un alliberament i d'una descoberta. Al peu del Montseny, sota l'indret màgic del castell de Montsoriu, una dona jove, Marina, viu el remolí d'angoixes d'una crisi existencial. És així que les forces que l'empenyen a fugir del confort tediós d'una vida burgesa s'embranquen amb els llaços d'amistat i les boires de misteri que vénen de la tradició de la bruixeria. Una novel·la iniciàtica i fascinant.

MISTERI EN EL CROSCAT La Galera 1999
Infantil | páginas: 128 | ISBN 9788424695071
en
CATALÀ
Finalista del Premi “Lazarillo” de l’OEPLI, 1997
Finalista del Premi “Folch i Torres” 1997

Tot comença com un joc quan la Tura, que és molt decidida, i la Irina, russa i molt intel·ligent, s'avorreixen. Llavors, en Bernat, el cosí de la Tura, que és un cap de trons, es fica en un embolic dels grossos. Què poden fer la Tura, la Irina i el Bub, el gos de la Tura, per ajudar en Bernat?

FONOLL DE MAR Ed. El Mèdol 1998
Narrativa| páginas: 88 | ISBN 9788489936324
Premi Ribera d’Ebre 1997
en
CATALÀ

La Clara és una dona de 40 anys, separada i amb un exmarit que l’assetja. Viau al Masnou, amb la seva germana i la seva mare, en una casa modernista que està en franca decadència, però la Clara s’oposa aferrissadament als intents de venda de la propietat per part dels seus germans. Després de la mort del vell jardiner, apareix en Tes, un home enigmàtic que ve del mar i que es farà càrrec del jardí. Però ell no és només un jardiner i la Clara se n’adona. En Tes li descobreix una nova visió del mar i de les plantes. Aquest personatge exòtic, llunyà i proper alhora, significarà l’estímul necessari per tal que la Clara faci un gir decidit en la seva vida.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fonoll de Mar

1997